Personal menu
جستجو
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید
آرشیو بلاگ
خبرخوان

نوشته های بلاگ  "2024"  از "دی"

قفل هوشمند Smart Lock

انواع قفل هوشمند

امنیت در هر کاری یکی از مهم‌ترین فاکتورها است! انسان به ابعاد مختلفی از امنیت از امنیت روانی گرفته تا امنیت اجتماعی نیاز دارد، اما نکته این است که امنیت در محیط مهم‌ترین نوع آن است! در واقع در صورتی که در محیط امنی زندگی نکنید و مرتب در معرض خطرات زیادی باشید، نمی‌توانید به انواع دیگر امنیت برسید. تصور کنید که منزل شما همواره مورد سرقت واقع شود و یا افراد مختلف برای شما آزار و اذیت ایجاد کنند! در این صورت هرگز نمی‌توانید به پیشرفت‌های دیگر برسید و آرامش اقتصادی و روانی نخواهید داشت. 
آسیب از بین رفتن آرامش روانی در برابر آسیب‌هایی که می‌تواند در صورت نبود امنیت به جان و سلامتی شما و عزیزانتان برسد، بسیار اندک است! بنابراین باید تلاش کنیم تا امنیت را در محیط زندگی خود به بالاترین حد ممکن برسانیم. یکی از ابزارهای جدید برای افزایش امنیت محیط، انواع قفل دیجیتال است. با ما در این مقاله همراه باشید تا در مورد این قفل‌ها اطلاعات لازم را کسب کنید و از آن‌ها به درستی برای امنیت خود استفاده نمایید.

قفل هوشمند چیست؟

قفل هوشمند یک وسیله برای محدود کردن دسترسی به مکان مدنظر شماست که مانند قفل‌های عادی، از ورود و دسترسی غیرمجاز جلوگیری می‌کند. قفل هوشمند نیز مانند قفل‌های عادی کلیدهایی دارد اما این کلیدها می‌توانند اثر انگشت شما، کارت الکترونیک، بلوتوث موبایل شما و یا حتی یک کد رمزی باشند! نکته این است که این قفل‌ها به کلیدهای سنتی و عادی نیازی ندارند و باز کردن آن‌ها نیز دشوارتر از قفل‌های معمولی است. حتماً دیده‌اید که بسیاری از سارقان قفل‌های فیزیکی را به راحتی و با ابزارهای خیلی معمولی مثل سنجاق باز می‌کنند و امنیت را خدشه دار می‌نمایند، قفل‌های هوشمند از چنین خطاهایی مصون هستندوبه راحتی باز نمی‌شوند و امنیت را چندین درجه افزایش می‌دهند.

مدل‌های مختلف قفل هوشمند

قفل‌های هوشمند همگی مبتنی بر فناوری‌های نوین هستند. کلید این قفل‌ها سیگنال‌هایی را به آن‌ها ارسال می‌کند که باعث می‌شود قفل باز شده و دسترسی به پشت درب انجام شود. با این حال انواع قفل هوشمند بسیار متنوع است. اکثر تقسیم بندی‌های قفل های هوشمند  بر مبنای نوع کلید آن‌ها انجام می‌شود. در ادامه با برخی از این انواع آشنا می‌شویم.

قفل هوشمند با اثر انگشت

یکی از شگفتی‌های خلقت این است که اثر انگشت هر فرد، حتی دوقلوها، با دیگری متفاوت است. این موضوع علاوه بر جالب بودن، کاربردهای بسیاری دارد. برای مثال می‌توان قفل‌های هوشمندی تولید کرد که فقط با اثر انگشت افراد خاصی باز شوند. شما می‌توانید از این قفل‌ها برای درب منزل و یا محل کار خود استفاده کنید. در این صورت باید اثر انگشت خود و اعضای خانواده یا همکارانتان را برای قفل تعریف کنید. در این صورت اگر آن‌ها انگشتان خود را به حسگر قفل نزدیک کنند می‌توانند وارد منزل یا محل کار شوند. امنیت این قفل‌ها بسیار بالا است و درصد سرقت و دزدی را بسیار کاهش می‌دهد. البته ویژگی‌های بیومتریک دیگر مانند حسگر چشم نیز می‌توانند برای این قفل‌ها مورد استفاده قرار بگیرند.

قفل هوشمند با پین کد

پین کد در واقع یک رمز است که از ارقام مختلف تشکیل می‌شود. شما می‌توانید قفل هوشمندی را تهیه کنید که به وسیله پین کدها باز می‌شود. همان طور که یک رمز عددی برای تلفن همراه خود تعیین می‌کنید و با زدن آن رمز، می‌توانید وارد امکانات موبایلتان شوید، به وسیله قفل هوشمند پین کدی نیز این کار را برای منزل یا محل کار و حتی گاوصندوق خود انجام می‌دهید. این رمز برای قفل‌های هوشمند معمولاً بین 4 تا 8 عدد است. 
شما می‌توانید پین کد قفل هوشمند را در دفعات مختلف تغییر دهید و آن را تنها در اختیار افراد خانواده و محل کارتان بگذارید. این قفل‌ها امنیت بالایی دارند و در صورتی که از رمز خود محافظت کنید، کسی نمی‌تواند امنیت شما را به هم بزند. البته تلاش کنید رمزی که برای خود قرار می‌دهید، یک رمز قابل حدس مثل تاریخ تولد یا سالگرد ازدواج و یا اعدادی مثل 1111 و 1234 نباشند! تلاش کنید از ترکیب غیر قابل حدسی استفاده کنید که کسی نتواند آن را اتفاقی حدس زده و وارد حریم شما شود.

قفل هوشمند RFID

این قفل‌ها نیز یکی از رایج‌ترین انواع قفل هستند. احتمال دارد که برخی از انواع این قفل را در دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مکان‌های عمومی دیده‌اید. اکثرا از این قفل‌ها برای سازمان‌ها و ادارات استفاده می‌کنند، اما برای منزل نیز قابل استفاده هستند. این قفل‌ها یک کلید به شکل کارت دارند. برای باز کردن قفل باید کلید را به طرف قفل برد و به حسگر آن نزدیک کرد تا قفل باز شود. هر بار که درب را مجدداً ببندید، قفل می‌شود و برای باز کردنش به کارت نیاز دارید. البته برخی انواع این قفل‌ها فقط از بیرون قفل می‌شوند و از درون با دستگیره به راحتی قابل بازکردن هستند.

قفل هوشمند بلوتوث و وای فای

یکی از انواع پیشرفته‌ی قفل هوشمند، قفل‌های بلوتوثی هستند. زمانی که شما این قفل‌ها را روی درب مدنظر خود نصب می‌کنید، آن‌ها را با بلوتوث یا وای فای گوشی خود تنظیم می‌کنید. در این صورت هر زمان که به باز کردن درب نیاز داشتید، کافی است بلوتوث یا وای فای گوشی را روشن کرده و به نزدیکی قفل ببرید. گوشی همراه شما با قفل جفت شده و سیگنال‌هایی را منتقل می‌کند که باعث باز شدن درب می‌شوند. این نوع قفل‌ها نیز امنیت بسیار بالایی دارند، اما در صورت استفاده از آن‌ها باید مراقب گوشی همراه خود باشید. چرا که اگر شخصی غیر از شما تلفن همراهتان را داشته باشد می‌تواند با آن قفل را باز و بسته کند.

جمع بندی

فراهم کردن امنیت محیطی که در آن زندگی می‌کنیم یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهیم. قفل‌ها و کلیدها از اصلی‌ترین عناصر فراهم کردن امنیت در دنیای پیرامون ما هستند. در این مقاله در خصوص انواع قفل‌های هوشمند صحبت کردیم. این قفل‌ها به نسبت قفل‌های سنتی و عادی، مزیت‌های زیادی از جمله امنیت بالاتر را فراهم می‌کنند. رایج‌ترین انواع قفل‌های هوشمند قفل‌های بیومتریک، قفل‌های بلوتوثی یا وای فای، قفل‌های RFID و قفل‌های پین کدی هستند. در صورتی که در خصوص هر یک از این قفل‌ها به اطلاعات بیشتری نیاز دارید و یا دوست دارید یکی از آن‌ها را تهیه کنید، با زنکس تماس حاصل فرمایید.

 

 

خانه هوشمند Smart Home

آیا در مورد هوشمندسازی ساختمان شنیده‌اید؟

شاید تاکنون در آگهی‌های مختلف برای فروش و یا اجاره‌ی خانه‌های مختلف شنیده باشید که ساختمان موردنظر هوشمند است! این عبارت برای ساختمان‌های خاصی به کار می‌رود و بر قیمت و ارزش خانه و ساختمان می‌افزاید. علاوه بر این، مزایای بسیار زیادی نیز دارد. شاید شما قصد خرید خانه‌ای جدید نداشته باشید اما بخواهید منزل فعلی خود را تجهیز کنید تا به یک ساختمان هوشمند تبدیل شود. اما سؤال این است که به چه ساختمانی هوشمند می‌گوییم؟ هوشمندسازی ساختمان با چه ابزاری انجام می‌شود؟ با این مقاله از اندروید باکس همراه باشید تا در مورد هوشمندسازی ساختمان بیشتر بدانید!

ساختمان هوشمند چیست؟

در هر ساختمانی نیاز به تغییرات مختلف در سیستم تهویه، سیستم روشنایی، سیستم گرمایشی و سرمایشی و... داریم. این تنظیمات معمولاً به صورت دستی و توسط انسان‌ها انجام می‌شود. معمولاً مدیر ساختمان موظف است که این تنظیمات را کنترل کند و مراقبت نماید که سیستم‌های مختلف ساختمان به خوبی و بدون ایراد کار کنند. اما با رشد تکنولوژی و گسترش فناوری، دیگر نیاز به چنین کاری نیست. واضح است که انسان با وجود مشغله‌های فراوانی که دارد، ممکن است رسیدگی به سیستم‌های مختلف ساختمان را فراموش کند و یا قسمتی از آن را به اشتباه انجام دهد. حال تصور کنید شرایطی را فراهم کنیم که ساختمان خودش مراقب خودش باشد و تنظیمات مختلف را انجام بدهد! حتی در صورت بروز مشکل، ساختمان می‌تواند خبر را به مدیر برساند تا برای رفع آن اقدام شود. بدیهی است که در این صورت کیفیت و سطح زندگی بسیار بالاتر خواهد رفت.
به چنین ساختمان‌هایی که توانایی تنظیم سیستم‌ها و مراقبت از آن‌ها و اطلاع رسانی در صورت وجود مشکل را دارند، ساختمان هوشمند می‌گویند. این ساختمان‌ها توسط ابزار نرم افزاری و سخت افزاری مختلفی تجهیز شده‌اند که به آن‌ها این امکان را می‌دهد. برای مثال شما سیستم گرمایشی و سرمایشی ساختمان را به نوعی تنظیم می‌کنید که بر اساس برنامه‌ی داده شده به آن در ساعات و روزهای مختلف تغییر کند. هم چنین این ابزارها سنسورهای مختلف دارند و می‌توانند جدا از برنامه، با توجه به تغییراتی که در محیط احساس می‌کنند تغییراتی را اعمال کنند. 

ساز و کار دستگاه‌های هوشمندسازی ساختمان

احتمالاً این سؤال برای شما پیش می‌آید که سازوکار دستگاه‌های هوشمندسازی ساختمان چیست؟ در واقع این ابزارها بر اساس هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی طراحی شده‌اند. در این صورت ساختمان هم قابل برنامه ریزی است و هم طبق نیاز کاربران آن تغییر می‌کند. در واقع برای هوشمندسازی ساختمان تنها یک دستگاه کافی نیست، بلکه به یک سیستم نیاز است. یک سیستم مرکزی به شکل یک کامپیوتر هسته اصلی سیستم را تشکیل می‌دهد. با استفاده از این وسیله می‌توان کنترل‌ها را انجام داد و برنامه ریزی‌ها را اعمال کرد. 

بخش دیگر سیستم هوشمندسازی ساختمان از پنل‌ها و حسگرها ساخته شده که در جاهای مختلف ساختمان نصب می‌شوند. برخی از این حسگرها دارای صفحه نمایش و تنظیمات دستی هم هستند. بخش سوم نیز ارتباطاتی هستند که بین سرور و حسگرها با استفاده از سیم برقرار می‌شوند. البته باید بدانید که در برخی از روش‌های هوشمندسازی ساختمان، این ارتباطات بدون سیم و از طریق شبکه انجام می‌شوند. 

هوشمندسازی ساختمان در چه بخش‌هایی انجام می‌شود؟

سؤال دیگری که در خصوص هوشمندسازی ساختمان مطرح می‌شود، این است که چه بخش‌هایی از ساختمان را می‌توان هوشمند نمود؟ به بیان دیگر، چه چیزهایی در ساختمان را می‌توان به سیستم هوشمند سپرد و از انجام صحیح آن‌ها اطمینان حاصل کرد؟ به صورت کلی این بخش‌ها قابل کنترل توسط سرور اصلی ساختمان هستند:
⦁    سیستم روشنایی
⦁    سیستم تهویه
⦁    سیستم گرمایش و سرمایش
⦁    آسانسورها
⦁    سیستم اعلان حریق و دود
⦁    دوربین‌های مداربسته
⦁    سیستم امنیتی و قفل‌ها
البته شما می‌توانید در هوشمندسازی ساختمان، برخی از این بخش‌ها و نه همه را به سرور بسپارید و بقیه را به صورت دستی کنترل کنید.

مزایای هوشمندسازی ساختمان

مزایای هوشمندسازی ساختمان بسیار زیاد هستند. همان طور که در ابتدای متن اشاره کردیم، یکی از مزایای هوشمندسازی ساختمان، افزایش قیمت آن است. در واقع با این کار یک ارزش افزوده به ساختمان داده‌ایم و می‌توانیم قیمت آن را بیشتر کنیم. 
یکی دیگر از مزایای هوشمندسازی ساختمان صرفه جویی در هزینه‌ها است! شاید به نظر بیاید که این سیستم هزینه دارد و باید مقداری پول برای آن صرف کنیم، اما طبق تحقیقات مؤسسه انرژی نیویورک، این سیستم می‌تواند هزینه‌های ساختمان را تا 15 درصد کاهش بدهد! هم چنین از سوی دیگر با مراقبت‌هایی که این سیستم انجام می‌دهد، جلوی ضررهای زیادی گرفته می‌شود. برای مثال در صورت وقوع حریق در ساختمان به سرعت این ماجرا را به اطلاع می‌رساند و از حادثه‌های بیشتر جلوگیری می‌کند.
علاوه بر این مصرف انرژی نیز با استفاده از این سیستم هوشمند کاهش می‌یابد. مطالعات نشان می‌دهند که این سیستم‌ها باعث می‌شوند تا 8 برابر کمتر از قبل انرژی مصرف شود! در واقع سیستم کنترل می‌کند تا در جاهایی مثل مشاعات، انبار، پارکینگ و... دما در حد 25 درجه و کمتر و در منازل دما مطبوع‌تر باشد. با این مدیریت سیستم، علاوه بر کاهش هزینه‌ها، در مصرف انرژی نیز صرفه جویی شده و به محیط زیست کمک می‌شود.
مزیت دیگر نیز رفاه بالاتر از قبل برای ساکنین است. افراد می‌توانند در شرایط راحت زندگی کنند و لذت ببرند. کار مدیریت ساختمان نیز برای مدیر راحت‌تر می‌شود؛ چرا که او می‌تواند همه‌ی تنظیمات را تنها با یک کامپیوتر انجام بدهد و نیازی به رفت و آمد و صرف وقت زیاد نداشته باشد. در مجموع، مزایای هوشمندسازی ساختمان بسیار زیاد است و سودده شمرده می‌شود.

هوشمندسازی منزل با زنکس

ممکن است با دانستن این اطلاعات و یا حتی قبل از آن، به فکر راه اندازی سیستم هوشمند در ساختمان افتاده باشید. اگر چنین درخواستی دارید، تنها کافی است آن را با زنکس  در میان بگذارید. کارشناسان ما نه تنها به شما در مورد سیستم‌های مختلف و پروتکل‌های موجود اطلاعات می‌دهند، بلکه به شما در خصوص بودجه  و میزان هوشمندسازی ای که می‌توانید انجام بدهید اطلاعات کافی را می‌دهند. شما می‌توانید هوشمندسازی ساختمان خود را نیز به ما بسپارید و از مزایای فراوان این کار لذت ببرید.

جمع بندی

هوشمندسازی ساختمان در واقع سپردن بسیاری از سیستم‌های ساختمان از قبیل دما، حریق، روشنایی، تهویه و... به یک سیستم مرکزی بی سیم یا سیم دار است. هوشمندسازی ساختمان مزایای زیادی از قبیل افزایش ارزش ساختمان، صرفه جویی در هزینه‌ها، صرفه جویی در مصرف انرژی و کمک به محیط زیست است. رفاه ساکنین و بهتر مدیریت کردن ساختمان نیز از جمله فواید این کار است. در صورتی که میل به هوشمندسازی ساختمان خود دارید، تنها کافی است با کارشناسان زنکس تماس بگیرید.  ما قادریم علاوه بر راهنمایی شما در خصوص کار هوشمندسازی ساختمان، انجام این کار را نیز به بهترین شکل و کیفیت به عهده بگیریم.